Laryngitida - psychosomatické a emoční příčiny


Laryngitida - psychosomatické a emoční příčiny
 
EMOCE

Vaše pravda je potlačována ovlivňujícími lidmi. Obáváte se souzení a kritiky druhých, pokud vyjádříte, co opravdu potřebujete říci. To, co chcete říci se stalo naléhavé, ale nikdo vás neposlouchá nebo vám nevěnuje pozornost.

 

Váš hlas a pravda se obrazně stala potlačována po dostatečně dlouhou dobu. Můžete si schopnost sebevyjádření asociovat s traumatem, jako je trest od dominantní a kontrolující osoby.

 

Přitahujete si lidi, kteří na vás projektují stejné kvality kontroly a dominance, jako tomu bylo v minulosti v případě ovlivňujících lidí. To vás přimělo se obávat promluvit, ačkoli jste hluboce rozzlobeni za to, že jste potichu.

 

Vaše pravda mohla být v minulosti zmanipulována; vyvolala pocit zrady, překroucení, hořkosti nebo hněvu. Cítíte se poníženi a nevyslyšeni. Váš způsob sebevyjádření mohl být zpochybňován ostatními. Toto vytvořilo nedostatek sebejistoty v komunikačním ohledu.

 

 

KLÍČOVÉ BODY:
Kdo potlačil a kontroloval vaši pravdu nebo schopnost jasně komunikovat? Jak jste se při tom cítili? Prozkoumejte asociace, které jste si vytvořili k sebevyjadřování. "Pokud se vyjádřím, následuje......... ." Mohli jste právě vyvolávat určitou reakci u ovlivňujících lidí.

Kdo znehodnotil a zpochybnil vaši schopnost sebevyjádření? Jak jste se při tom cítili?

Litujete něčeho, co jste nedávno řekli? Prozkoumejte stud a vinu.

Litujete, že jste nedávno neřekli, co jste potřebovali? Prozkoumejte, jak jste se cítili při nevyjádření svých emocí.

Byla vaše matka schopna sama sebe vyjadřovat v období těhotenství? Cítila se potlačena? Pokud ano, jak vás to ovlivnilo? Prozkoumejte rozdíl mezi strachem, který měla vaše matka v souvislosti vyjádřit své pocity a vašim vlastním strachem.

 

 

Zdroj: Evette Rose - Metafyzická anatomie

 

Překlad: VERONIKA BARKOCI

 

KÓDY VAŠÍ DUŠE

Emoční Koučink – práce s podvědomím, emocemi, vnitřním dítětem, rodovými vzorci, fragmentací.

Lektorka Metafyzické Anatomie úrovně 1

Konzultant Metafyzické Anatomie – MAT úrovně 2

www.kodyvasiduse.cz

 

 

 

 

Tento článek a informace v něm obsažené lze šířit pouze v případě povolení autora a to nekomerčním způsobem v originální formě s uvedením jména autora a aktivním odkazem na stránky www.kodyvasiduse.cz  FB: https://www.facebook.com/kodyvasiduse.cz/ a všemi dalšími uvedenými aktivními zdroji, včetně této poznámky